06-144 66 022
Diabetische, reumatische en risico voeten

Specialistische voetbehandelingen

Diabetische voet

De huisarts zal u eventueel doorverwijzen naar de podotherapeut. Mocht u licht diabetisch zijn én er is geen sprake van een door de podotherapeut opgesteld behandelplan, dan kunt u uw voeten in mijn praktijk laten verzorgen.

Reumatische voet

Bij de reumatische voet is het van belang dat uw voeten worden ontlast van diverse drukplekken. Met name die drukplekken aan en tussen de tenen. Het reguleren van de teenstand is ook van belang, bijvoorbeeld bij hamer of klauwtenen. Hierbij start ik bij de eerste behandeling met het maken van een anamnese, screening, voetafdrukken en schoeninspectie. Jaarlijks herhaal ik deze werkzaamheden om risico’s uit te sluiten. Daarna volgt de pedicure behandeling.

Risicovoet

Heeft u een oncologische voet, dan wel een andere medisch indicatie van uw voeten, dan kan ik u behandelen.

Technieken

Orthesiologie

Deze techniek is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken die zijn ontstaan door orthopedische afwijkingen aan de tenen, zoals standsveranderingen en teenafwijkingen. Na het maken van de orthese, check ik de stand van uw tenen opnieuw op de podobaroscoop.

Nagelbeugeltechniek

Om de nagelvorm te reguleren bij ingroeiende nagels kunnen er verschillende nagelbeugels vervaardigd worden. Met behulp van composiet of van kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. Deze beugels worden niet onder uw nagels geplaatst, maar op uw nagel.

Ingegroeide nagels

In geval dat het plaatsen van een beugel geen positief resultaat meer kan geven, dan behandel ik de nagel met een partiële nagelextractie. U krijgt dan tevens een doorverwijzing voor de huisarts, die u dan eventueel kan verwijzen naar het ziekenhuis, afdeling Chirurgie voor een wigexcisie. Met deze techniek wordt de nagelbreedte versmald.

Nagelreparatie

Door middel van gelacy techniek, worden uw nagels gerepareerd of verfraaid. Deze behandeling is inclusief knippen en frezen. Bij een ingescheurde nagel kan ik u behandelen met composiet waarbij het uitharden gebeurt met een LED-lamp.

MAAK EEN AFSPRAAK

U bent welkom in mijn praktijk